Suroviny
Tatarák
- hovězí falešná svíčková 700 g
- kečup 5 lžic
- hořčice 3 lžíce
- sůl 2 lžičky
- pepř 2,5 lžičky
- mletá paprika 1,5 lžíce
- worcester 3 lžíce
- sojová omáčka 3 lžíce
- žloutek 1 ks
- střední cibule 2 ks
- majoránka 1,5 lžičky
- drcený kmín 1,5 lžičky
Bylinkový bageta
- bageta 2 ks
- máslo 250 g
- sůl 1,5 lžičky
- lístky čerstvé bazalky, rozmarýnu, oregána
- sušená/čerstvá majoránka 2 lžičky
- česnek 5 stroužků
Salát
- mrkev 3 ks
- ledový salát 1/2
- hadovka 1/2
- zelená paprika 2 ks
- olivový olej 2 lžíce
Dressing
- vinný ocet 1,5 lžíce
- hořčice 4 lžíce
- sůl 1 lžička
- pepř 1 lžička
Hovězí falešnou svíčkovou odblaníme, nakrájíme na kostičky a dvakrát projedeme mlýnkem na maso. Cibule nakrájíme nadrobno a smícháme s namletým masem. Přidáme žloutek, kečup, hořčici, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku, mletou papriku, majoránku a drcený kmín. Vše pořádně promícháme.
Máslo si necháme přes noc venku, aby změklo. Nakrájíme si čerstvé lístky bazalky, oregana a rozmarýnu nadrobno a společně se sušenou majoránkou, solí a nastrouhanými stroužky česneku na drobném struhadle vmícháme pořádně do másla. Necháme v ledničce ztuhnout.
Troubu si předehřejeme na 175°C, bagetky si nakrojíme na plátky do tří čtvrtin a do každé mezery dáme plátek bylinkového másla. Poté pečeme sedm až deset minut. Po vyndání dokrojíme a navrch nandáme tatarák.
Na salát si nakrájíme mrkev, ledový salát, papriky a okurku. Vše vložíme do misky, přelijeme olivovým olejem a promícháme. Do mističky si dáme hořčici, vinný ocet, sůl a pepř a pořádně promícháme. Dresink nalijeme do salátu a vše promícháme dohromady.
Zdroj: Tatarák s bylinkovou bagetou a salátkem s hořčičným dresinkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-s-bylinkovou-bagetou-salatkem-s-horcicnym-dresinkem [On-line 14.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář