reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tatarák s bylinkovou bagetou a salátkem s hořčičným dresinkem

Suroviny
Tatarák

  • hovězí falešná svíčková 700 g
  • kečup 5 lžic
  • hořčice 3 lžíce
  • sůl 2 lžičky
  • pepř 2,5 lžičky
  • mletá paprika 1,5 lžíce
  • worcester 3 lžíce
  • sojová omáčka 3 lžíce
  • žloutek 1 ks
  • střední cibule 2 ks
  • majoránka 1,5 lžičky
  • drcený kmín 1,5 lžičky

Bylinkový bageta

  • bageta 2 ks
  • máslo 250 g
  • sůl 1,5 lžičky
  • lístky čerstvé bazalky, rozmarýnu, oregána
  • sušená/čerstvá majoránka 2 lžičky
  • česnek 5 stroužků

Salát

  • mrkev 3 ks
  • ledový salát 1/2
  • hadovka 1/2
  • zelená paprika 2 ks
  • olivový olej 2 lžíce

Dressing

  • vinný ocet 1,5 lžíce
  • hořčice 4 lžíce
  • sůl 1 lžička
  • pepř 1 lžička

Hovězí falešnou svíčkovou odblaníme, nakrájíme na kostičky a dvakrát projedeme mlýnkem na maso. Cibule nakrájíme nadrobno a smícháme s namletým masem. Přidáme žloutek, kečup, hořčici, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku, mletou papriku, majoránku a drcený kmín. Vše pořádně promícháme.
Máslo si necháme přes noc venku, aby změklo. Nakrájíme si čerstvé lístky bazalky, oregana a rozmarýnu nadrobno a společně se sušenou majoránkou, solí a nastrouhanými stroužky česneku na drobném struhadle vmícháme pořádně do másla. Necháme v ledničce ztuhnout.
Troubu si předehřejeme na 175°C, bagetky si nakrojíme na plátky do tří čtvrtin a do každé mezery dáme plátek bylinkového másla. Poté pečeme sedm až deset minut. Po vyndání dokrojíme a navrch nandáme tatarák.
Na salát si nakrájíme mrkev, ledový salát, papriky a okurku. Vše vložíme do misky, přelijeme olivovým olejem a promícháme. Do mističky si dáme hořčici, vinný ocet, sůl a pepř a pořádně promícháme. Dresink nalijeme do salátu a vše promícháme dohromady.

Zdroj: Tatarák s bylinkovou bagetou a salátkem s hořčičným dresinkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatarak-s-bylinkovou-bagetou-salatkem-s-horcicnym-dresinkem  [On-line 14.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.