reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar se zeleninou a nočky

Suroviny

  • petrželka dle libosti
  • kuřecí skelet 2 ks
  • mrkev 3 ks
  • celer
  • petržel 2 ks
  • bobkový list 4 ks
  • nové koření 6 kuliček
  • pepř celý 8 kuliček
  • sůl/polévkové koření 1 lžička
  • Noky
  • krupice 250 g
  • máslo 4 lžíce
  • sůl 1 lžička
  • vejce 2 ks

Kuřecí skelety dáme vařit spolu s pepřem, novým kořením a bobkovými listy do tří litrů vody na asi dvě hodiny. Po hodině přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Polévku dochutíme solí či polévkovým kořením a zavaříme nočky.
Noky na zavářku: Povolené máslo v misce smícháme s krupicí, máslem, solí a vejcem do těstíčka (nesmí být moc tuhé, ale ani tekuté). Pro hezký vzhled a lepší chuť vmícháme ještě nadrobno nakrájenou petrželku. Necháme 15 minut odležet a poté malou lžičkou vykrajujeme noky a vkládáme je do vroucí polévky a vaříme další čtvrthodinu.

Zdroj: Vývar se zeleninou a nočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-se-zeleninou-nocky  [On-line 14.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.