na krabí krém:
- 400 g krabích tyčinek
80 g sterilovaného celeru
5 lžic majonézy
1lžíce kečupu
2 lžíce citronové šťávy
bílý pepř
sůl
na avokádový krém:
- 2 avokáda
300 g termizovaného sýra
25 g másla
2 lžíce sekané pažitky
stroužek česneku
šťáva z ½ limety
chilli
bílý pepř
sůl
(mléko)
na játrový krém:
- 150 g játrové paštiky
2 lžíce zakysané smetany
koňak
bílý pepř
sůl
na ozdobení:
- 1 kuřecí prsíčko
grilovací koření
olej na opečení
cherry rajčata
listový salát
pažitka
petržel
tři druhy toastů
Nejdříve si připravíme jednotlivé krémy.
Krabí tyčinky a sterilovaný celer nakrájíme na kousky, smícháme s majonézou, kečupem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
Termizovaný sýr smícháme s povoleným máslem, přidáme nasekanou pažitku, prolisovaný česnek, trochu limetové šťávy, a je-li směs příliš hutná, naředíme ji mlékem. Osolíme, opepříme, dochutíme trochou chilli a na závěr vmícháme oloupaná rozmačkaná avokáda.
Játrovou paštiku a zakysanou smetanu rozmícháme v hladký krém, který dochutíme trochou koňaku, soli a pepře.
Z jednotlivých krémů pomocí dvou lžic tvarujeme noky, a abychom dostáli naší „symbolické trojce“ opravdu beze zbytku, na talíři doplníme třemi druhy toastů (bílým, tmavým a celozrnným). Pro větší efekt ještě ozdobíme cherry rajčátky, salátem, pažitkou a petrželí a navrch přidáme pár plátků orestovaných kuřecích prsíček naložených v grilovacím koření.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/227-toasty-s-krabim-avokadovym-a-jatrovym-kremem/
Poslední tip, trik či komentář