Ingredience
- plechovka loupaných italských rajčat 1 kus
- silný masovo-zeleninový vývar 500 ml
- čerstvá bazalka 1 dávka
- mořská hrubozrnná sůl 1 lžička
- cukr 1 špetka
- ricotta (italský tvarohový sýr) 1 kus
- olivový olej extra virgin 1 dávka
K přípravě je třeba použít konzervovaná italská rajčata bez slupky. Nepoužívat protlak, v němž je přidáno koření. Rajčata smícháme s vývarem a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme nasekané lístky bazalky, dosolíme a pomalu vaříme. Nakonec do polévky přidáme trošku cukru. Nalijeme do talíře, doprostřed dáme lžičku ricotty, zakápneme panenským olivovým olejem a dozdobíme lístkem bazalky.
Zdroj: Tomatová polévka s čerstvou bazalkou a ricottou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tomatova-polevka-s-cerstvou-bazalkou [On-line 14.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář