Ingredience
- vepřové krkovičky 300 g
- větší mrkev 1 kus
- větší červená řepa 1 kus
- sůl, pepř 1 dávka
- cibule 1 kus
- čerstvé bílé zelí 300 g
- plechovka rajčatového protlaku 1 kus
- bobkový list 1 kus
- polévkové koření dle chuti 1 dávka
- rostlinný olej 1 dávka
- zakysaná smetana 1 kus
- brambory 3 kusy
- zelená petržel na ozdobení 1 dávka
Vepřovou krkovičku nakrájenou na kostky dáme vařit do hrnce s vodou. Jakmile odšumí, přidáme najemno nakrájené zelí a brambory. Přidáme lžíci polévkového koření, bobkový list a necháme vařit na mírném ohni. Zvlášť uvaříme červenou řepu ve slupce.
Na větším struhadle pak nastrouháme oloupanou uvařenou červenou řepu a dáme ji na pánev se zpěněnou cibulkou a jemně nastrouhanou mrkví, osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak a zakysanou smetanu, krátce podusíme.
Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci a 10–15 minut ještě vaříme.
Zdroj: Ukrajinský boršč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ukrajinsky-borsc-1 [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář