Ingredience
- kyselé zelí 500 g
- valašská klobása 2 kusy
- cibule 1 kus
- brambory 5 kusů
- smetana ke šlehání 1 kus
- hladká mouka na zahuštění 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- olej 1 dávka
- nové koření 1 dávka
- bobkový list 1 kus
- majoránka 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Ve vyšším hrnci rozpálíme olej, dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a přihodíme pokrájenou klobásu. Poté přidáme zelí, které osolíme a opepříme. Dosypeme nové koření, bobkový list a vaříme. Do vedlejšího hrnce dáme vařit nakrájené brambory, které posolíme. Nakonec přidáme smetanu s rozmíchanou moukou na zahuštění. Přisypeme majoránku a ještě chvíli povaříme kvůli mouce. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Zdroj: Valašská kyselica; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/valasska-kyselica-0 [On-line 10.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář