Ingredience
- mražené maliny 5500 g
- třtinový cukr 5 lžiček
- vanilkový lusk 1 kus
- mléko 100 ml
- cukr krupice 4 lžíce
- mascarpone 350 g
- smetana 33% 375 ml
- trocha nastrouhané hořské čokolády 1 dávka
- lístek máty 5 kusů
Nejprve si do rendlíku nalijeme mléko s cukrem krupice. Podélně rozkrojíme vanilkový lusk, zrníčka z lusku přidáme do mléka a nakonec vhodíme celý lusk – lehce ohříváme jen tak, aby se nám dobře rozpustil cukr a vyluhovala se vanilka.Poté mléko necháme ochladit na pokojovou teplotu – nepracujeme s horkou tekutinou.Maliny vložíme do rendlíku a přidáme třtinový cukr – maliny spojíme s cukrem. Mléko s vanilkou a cukrem přidáme do mascarpone a smícháme.Nakonec přidáme vyšlehanou šlehačku a lehce spojíme. Vrstvíme do skleniček v pořadí: maliny, mascarpone, maliny, mascarpone a zasypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme snítkou máty. Necháme vychladit.
Zdroj: Vanilkové mascarpone s malinami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vanilkove-mascarpone-s-malinami [On-line 21.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář