reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vanilkový tvarahový krém s jahodovým coulis s kardamomem

Suroviny:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g moučkového cukru
  • 4 cl koňaku

Jahodové coulis

  • 100 g krupicového cukru
  • 300 g mražených jahod
  • 4 tobolky kardamomu
  • 200 g čerstvých jahod
  • svazek máty

Tvaroh dobře rozmícháme se zakysanou smetanou, obsahem vanilkového lusku, moučkovým cukrem a koňakem. Rozdělíme do sklenic a necháme ztuhnout v lednici. V pánvi rozpustíme cukr na karamel a přidáme rozmražené jahody a rozdrcený obsah tobolek kardamomu. Dobře provaříme a lehce zredukujeme. Propasírujeme přes cedník a necháme vychladit. Do vychladlé omáčky vmícháme čerstvé jahody krájené na klínky a mátu sekanou najemno. Hotové coulis rozdělíme do sklenic s tvarohovým krémem.

Zdroj: Vanilkový tvarahový krém s jahodovým coulis s kardamomem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1790-vanilkovy-tvarahovy-krem-s-jahodovym-coulis-s-kardamomem/  [On-line 25.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.