Suroviny:
- 250 g tučného tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 1 vanilkový lusk
- 80 g moučkového cukru
- 4 cl koňaku
Jahodové coulis
- 100 g krupicového cukru
- 300 g mražených jahod
- 4 tobolky kardamomu
- 200 g čerstvých jahod
- svazek máty
Tvaroh dobře rozmícháme se zakysanou smetanou, obsahem vanilkového lusku, moučkovým cukrem a koňakem. Rozdělíme do sklenic a necháme ztuhnout v lednici. V pánvi rozpustíme cukr na karamel a přidáme rozmražené jahody a rozdrcený obsah tobolek kardamomu. Dobře provaříme a lehce zredukujeme. Propasírujeme přes cedník a necháme vychladit. Do vychladlé omáčky vmícháme čerstvé jahody krájené na klínky a mátu sekanou najemno. Hotové coulis rozdělíme do sklenic s tvarohovým krémem.
Zdroj: Vanilkový tvarahový krém s jahodovým coulis s kardamomem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1790-vanilkovy-tvarahovy-krem-s-jahodovym-coulis-s-kardamomem/ [On-line 25.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář