Suroviny
- hovězí svíčková 100 g
- olivový olej 60 ml
- rukola 200 g
- citron 2 ks
- červená řepa 1 ks
- kozí sýr 80 g
- parmezán 100 g
- balzamikový ocet 10 ml
- sůl
- pepř
- pečivo
Maso očistíme a nakrájíme na centimetrové plátky. Pečicí papír pokapeme olivovým olejem, vložíme maso a přikryjeme druhým pečicím papírem. Paličkou na maso rozklepeme svíčkovou do požadované šíře a servírujeme na talíř. Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme. Rukolu dáme do misky, zakápneme olivovým olejem, citronem, osolíme a opepříme. Salát servírujeme na rozklepanou svíčkovou s hoblinkami parmezánu a čtvrtkou citronu.
Červenou řepu uvaříme ve vodě asi za 40 minut. Nožem nakrájíme na tenká kolečka a podáváme s kozím sýrem, rukolou a balsamikovým octem.
Zdroj: Variace na carpaccio; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-na-carpaccio [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář