reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Variace pomazánek, pečivo

Suroviny
Celerová pomazánka:

  • menší celer 1 ks
  • dušená šunka 150 g
  • vejce 2 ks
  • malá cibule 1 ks
  • hořčice 1 lžička
  • sůl
  • pepř
  • ocet 1 lžička

Avokádová pomazánka:

  • avokádo 1 ks
  • čerstvý smetanový sýr 1-2 ks
  • česnek 1 stroužek
  • sůl
  • pepř

Domácí chléb:

  • žitná mouka 1 hrnek
  • hladká mouka 1 hrnek
  • polohrubá mouka 2 hrnky
  • kmín 1 lžička
  • sůl 2 lžičky
  • sušené droždí 1/2 lžičky
  • ocet 1 lžička
  • studená voda 2 hrnky

Celerová pomazánka: Celer trošku povaříme se lžičkou octa, aby změkl. Poté ho najemno nastrouháme spolu s vejci a šunkou. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, majonézu, sůl pepř a hořčici.

Avokádová pomazánka: Avokádo oloupeme, vypeckujeme a rozmačkáme, přidáme tvarohový sýr a česnek. Dle chuti osolíme a opepříme.

Domácí chleba: Sypké suroviny nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme vodu a ocet. Vznikne řidší těsto, které posypeme moukou a necháme při pokojové teplotě 12-18 hodin kynout. Potom těsto v míse probereme vařečkou a znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Mezitím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný suchý kastrol nebo pekáč i s poklicí a necháme 30 minut rozpálit. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme těsto a můžeme je posypat kmínem. Kastrol přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupňů asi 40 minut, pak poklici sundáme a dopékáme dalších 20-30 minut.

Zdroj: Variace pomazánek, pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-pomazanek-pecivo  [On-line 08.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.