Suroviny
První salát:
- sleď 1 ks
- brambory 2-3 ks
- červená řepa 2 ks
- mrkev 2 ks
- vejce 5 ks
- cibule 1 ks
- majonéza 150 g
- sůl
- pepř
Druhý salát:
- hovězí maso 400-500 g
- vejce 5 ks
- švestky 150-200 g
- ořechy 150 g
- majonéza 150-200 g
- sůl
- pepř
Třetí salát:
- jablka 3 ks
- vejce 5 ks
- mrkev 3-4 ks
- tvrdý sýr 150-200 g
- majonéza 150-200 g
- sůl
Uvaříme brambory, mrkev, červenou řepu a vejce. Sledě a cibuli nakrájíme na kostky, ostatní ingredience nastrouháme – každou zvlášť.Pak klademe všechno ve vrstvách. Ze začátku přijde sleď, pak cibule a na to dáme trošku majonézy. Pak na to dáme mrkev, brambory, opět majonézu, pak vejce a červenou řepu a na to zase majonézu.Necháme trošku uležet v lednici a podáváme.
Na druhý salátuvaříme hovězí maso doměkka a nakrájíme je na nudličky.Nakrájíme švestky na nudličky a ořechy nasekáme na drobné kousky.Každé vejce samostatné rozšleháme a usmažíme jako palačinky (omelety). Výsledek též nakrájíme na nudličky. Všechno smícháme dohromady, přidáme majonézu, sůl a pepř.
Na třetí salát si uvaříme mrkev a vejce, pak suroviny nastrouháme, rovněž jablko a sýr. Pak opět vrstvíme a mezi tím spojujeme majonézou a posolíme.
Zdroj: Variace salátů; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-salatu [On-line 20.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář