Suroviny
- vepřová panenka 3 ks
- sůl
- pepř
- zelená petržel
- tymián
- olivový olej
- větší brambory 6 ks
- červená řepa 2 ks
- smetana ke šlehání 31% 2 ks
Očištěné a oloupané brambory a řepu si uvaříme zvlášť. Brambory rozšťoucháme a přilijeme horkou smetanu, přidáme řepu a vše rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem. Panenku si naložíme nejlépe na několik hodin do oleje a koření. Pak ji na pánvi necháme ze všech stran zatáhnout a dopečeme ji v troubě podle velikosti masa zhruba 15-20 minut při 200 stupních. Podáváme s řepovým pyré a výpekem z masa.
Zdroj: Vepřová panenka s řepovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-repovym-pyre [On-line 18.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář