reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka se smetanovými brambory a domácí cibulovou zavařeninou

Suroviny

  • vepřová panenka 800 g
  • olej
  • sůl
  • oblíbené koření
  • Smetanové brambory:
  • brambory 12 ks
  • smetana na vaření 12% 250 ml
  • bylinky na brambory

Cibulová zavařenina:

  • červená cibule 6 ks
  • červené víno 500 ml
  • balzamikový ocet 2 lžíce
  • olivový olej
  • cukr 50 g
  • tymián
  • sůl

Smetanové brambory: Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na plátky. Promícháme se solí a bylinkami a dáme je do pekáčku. Zalijeme smetanou a pečeme na 180°C asi 40 minut, až povrch začne zlátnout.

Domácí cibulová zavařenina: Červenou cibuli nakrájíme na klínky, orestujeme na olivovém oleji s tymiánem. Přidáme cukr a necháme krátce zkaramelizovat. Podlijeme vínem a octem a dusíme do změknutí. Podle chuti osolíme.

Vepřovou panenku odblaníme, lehce osolíme, okořeníme oblíbeným kořením a zprudka opečeme na oleji ze všech stranách. Vložíme do pekáče a pečeme 20 minut na 160°C.

Zdroj: Vepřová panenka se smetanovými brambory a domácí cibulovou zavařeninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-smetanovymi-brambory-domaci-cibulovou-zavareninou  [On-line 30.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.