reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka se švestkami, bramborový salát

Suroviny

  • sůl
  • vepřová panenka
  • sušené švestky
  • pepř
  • švestková povidla
  • skořice
  • studené vařené brambory 1 kg
  • sterilovaná zelenina 340 g
  • cibule 1 ks
  • vejce 6 ks
  • měkký salám 400 g
  • kyselé okurky 250-300 g
  • majonéza 8 lžic
  • bílý jogurt dle potřeby
  • hořčice 1 lžíce

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Vajíčka uvaříme natvrdo. Cibuli si nakrájíme nadrobno, vejce, salám, okurky a zeleninu si nakrájíme na kousky dle libosti. Přidáme hořčici, majonézu, pepř, bílý jogurt dle chutí. Promícháme a zatím dáme stranou. Brambory si oloupeme a nakrájíme na menší kousky, nebo protlačíme mřížkou na brambory. Brambory osolíme a promícháme se směsí z ostatních surovin.
Vepřovou panenku si okořeníme a dlouhým tenkým nožem do ni uděláme otvor a postupně zaplníme sušenými švestkami. Maso opékáme na mírném ohni z každé strany 8-10 minut, poté je vyjmeme a udržujeme v teple. Uděláme si šťávu z povidel, skořice a ze sušených švestek.

Zdroj: Vepřová panenka se švestkami, bramborový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-svestkami-bramborovy-salat  [On-line 22.12.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.