Suroviny
- sůl
- vepřová panenka
- sušené švestky
- pepř
- švestková povidla
- skořice
- studené vařené brambory 1 kg
- sterilovaná zelenina 340 g
- cibule 1 ks
- vejce 6 ks
- měkký salám 400 g
- kyselé okurky 250-300 g
- majonéza 8 lžic
- bílý jogurt dle potřeby
- hořčice 1 lžíce
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Vajíčka uvaříme natvrdo. Cibuli si nakrájíme nadrobno, vejce, salám, okurky a zeleninu si nakrájíme na kousky dle libosti. Přidáme hořčici, majonézu, pepř, bílý jogurt dle chutí. Promícháme a zatím dáme stranou. Brambory si oloupeme a nakrájíme na menší kousky, nebo protlačíme mřížkou na brambory. Brambory osolíme a promícháme se směsí z ostatních surovin.
Vepřovou panenku si okořeníme a dlouhým tenkým nožem do ni uděláme otvor a postupně zaplníme sušenými švestkami. Maso opékáme na mírném ohni z každé strany 8-10 minut, poté je vyjmeme a udržujeme v teple. Uděláme si šťávu z povidel, skořice a ze sušených švestek.
Zdroj: Vepřová panenka se švestkami, bramborový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-se-svestkami-bramborovy-salat [On-line 22.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář