reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka v mandlovo-bylinkové krustě, kaštanové pyré a šafránová červená řepa

Suroviny:

  • 800 g vepřové panenky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 100 g mletých mandlí
  • snítka tymiánu
  • snítka petrželky
  • snítka oregana
  • 1 lžíce lanýžového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • maldonská sůl

Kaštanové pyré

  • 600 g loupaných kaštanů
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml vody
  • 4 lžíce medu
  • sůl

Červená řepa

  • 2 menší vařené červené řepy
  • 40 g másla
  • špetka šafránu
  • mletý pepř
  • sůl

Omáčka

  • 200 ml 33% smetany
  • sůl

Panenku očistíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Na pánvi ji opečeme ze všech stran, zprudka a krátce a vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a pečeme asi 10 minut dorůžova. Poté vyjmeme a nakrájíme na válečky široké asi 4 cm.

Mandle na sucho opražíme a ještě horké smícháme se sekanými bylinkami a lanýžovým olejem. V této směsi obalíme hotové válečky panenky.

Kaštany vložíme do hrnce a zalijeme vodou a vínem. Vaříme doměkka. Osolíme, opepříme a rozmixujeme. Na závěr vmícháme med.

Řepu nakrájíme na osminky a orestujeme na másle společně s šafránem. Osolíme a opepříme.

Smetanu nalijeme do rendlíku a svaříme na ⅓ množství, trochu osolíme

Zdroj: Vepřová panenka v mandlovo-bylinkové krustě, kaštanové pyré a šafránová červená řepa; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1771-veprova-panenka-v-mandlovo-bylinkove-kruste-kastanove-pyre-a-safranova-cervena-repa/  [On-line 12.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.