Suroviny
- vepřová plec 400 g
- vepřový bůček bez kosti 500 g
- tmavé pivo 500 ml
- cibule 4 kusy
- česnek 10 stroužků
- sůl, kmín, sladká paprika
- hovězí vývar nebo voda na podlévání
Bůček a plec nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, přidáme sladkou papriku, promícháme s nakrájenou cibulí a česnekem, podlijeme pivem a vývarem a pečeme pod poklicí při 160 °C asi hodinu a půl doměkka.
Pak zvýšíme teplotu, odkryjeme poklici a dopečeme dozlatova. Podáváme se zelím a bramborovými špalíčky.
Zdroj: Vepřové výpečky; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/veprove-vypecky [On-line 20.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář