reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový vývar se „strouhánkem“

Ingredience

  • křížové kosti (se zbytky masa) 1 kg
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 1 kus
  • půlka celeru 1 dávka
  • bujon 1 kostka
  • nové koření 4 kuličky
  • celý pepř 5 kuliček
  • sůl 1 špetka

na strouhánek (strouhání):

  • hrubá mouka 2 hrsti
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • trochu vody 1 dávka

Kosti s masem dáme do hrnce, přidáme celou zeleninu, koření, bujon a trochu soli a dáme vařit. Mezitím si z mouky, vejce a trošku vody uhněteme husté těsto na strouhání, které necháme chvíli vytuhnout v lednici. Nastrouháme je na hrubém struhadle a necháme chvíli proschnout před tím, než je zavaříme do hotové polévky, z níž jsme pochopitelně vyndali kosti a kam jsme zpět nakrájeli hotovou zeleninu. Pokud máme nějakou zelenou nať, ozdobíme jí polévku na talíři, bude vypadat hned lépe.

Zdroj: Vepřový vývar se „strouhánkem“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-vyvar-se-strouhankem  [On-line 01.06.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.