Ingredience
- křížové kosti (se zbytky masa) 1 kg
- mrkev 2 kusy
- petržel 1 kus
- půlka celeru 1 dávka
- bujon 1 kostka
- nové koření 4 kuličky
- celý pepř 5 kuliček
- sůl 1 špetka
na strouhánek (strouhání):
- hrubá mouka 2 hrsti
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- trochu vody 1 dávka
Kosti s masem dáme do hrnce, přidáme celou zeleninu, koření, bujon a trochu soli a dáme vařit. Mezitím si z mouky, vejce a trošku vody uhněteme husté těsto na strouhání, které necháme chvíli vytuhnout v lednici. Nastrouháme je na hrubém struhadle a necháme chvíli proschnout před tím, než je zavaříme do hotové polévky, z níž jsme pochopitelně vyndali kosti a kam jsme zpět nakrájeli hotovou zeleninu. Pokud máme nějakou zelenou nať, ozdobíme jí polévku na talíři, bude vypadat hned lépe.
Zdroj: Vepřový vývar se „strouhánkem“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprovy-vyvar-se-strouhankem [On-line 01.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář