reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar naší babičky

Suroviny

  • hovězí maso na polévku
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • celý pepř
  • nové koření

Krupicové noky

  • sůl
  • muškátový oříšek
  • vejce 2 ks
  • máslo
  • krupice

Do hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, aby bylo vše ponořeno. Zakryjeme poklicí a vaříme, dokud maso nebude měkké, poté maso vyjmeme a polévku přecedíme.
Krupicové noky: Ve skleničce si rozkvedláme vejce, přidáme povolené máslo, špetku soli, špetku muškátového oříšku a za stálého míchání přisypáváme krupici, dokud hmota bude hustější. Necháme odstát. Kávovou lžičkou tvoříme menší nočky a házíme je do vařící polévky. Když nočky vyplavou, polévka je hotová. Ozdobíme natí a podáváme.

Zdroj: Vývar naší babičky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-nasi-babicky  [On-line 02.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.