Suroviny
- hovězí maso na polévku
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- cibule
- česnek
- sůl
- celý pepř
- nové koření
Krupicové noky
- sůl
- muškátový oříšek
- vejce 2 ks
- máslo
- krupice
Do hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, aby bylo vše ponořeno. Zakryjeme poklicí a vaříme, dokud maso nebude měkké, poté maso vyjmeme a polévku přecedíme.
Krupicové noky: Ve skleničce si rozkvedláme vejce, přidáme povolené máslo, špetku soli, špetku muškátového oříšku a za stálého míchání přisypáváme krupici, dokud hmota bude hustější. Necháme odstát. Kávovou lžičkou tvoříme menší nočky a házíme je do vařící polévky. Když nočky vyplavou, polévka je hotová. Ozdobíme natí a podáváme.
Zdroj: Vývar naší babičky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-nasi-babicky [On-line 02.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář