reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar z perličky

Suroviny

  • nové koření 3-4 kuličky
  • drůbeží kosti z perličky 500 g
  • maso z perličky 500 g
  • jalovec 1-2 kuličky
  • kořenová zelenina 500 g
  • pórek 1 špalíček
  • cibule 1 ks
  • sůl 1-2 ks
  • pepř 5 kuliček
  • bobkový list 1-2 ks

V hrnci uvedeme asi půllitr vody k varu, vložíme kosti a maso a povaříme minutku, jen aby se maso zatáhlo. Scedíme, maso a kosti opláchneme studenou vodou. Opláchnuté maso a kosti vložíme do hrnce, zalijeme 2-3 litry studené vody a přidáme koření. Pomalu vaříme.

Po zhruba půl hodině přidáme zeleninu (vcelku či nakrájenou na větší špalíky, cibuli rozpůlíme) a dál pomalu táhneme 3-4 hodiny. Průběžně odebíráme vysráženou bílkovinu. Vyndáme maso, kosti a zeleninu a koření. Maso a zeleninu nakrájíme a vložíme zpět do vývaru.

Zdroj: Vývar z perličky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/vyvar-z-perlicky  [On-line 19.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.