reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZAPEČENÝ LILEK

Suroviny:

  • lilek
  • 3 stroužky česneku
  • hladká mouka
  • plechovka loupaných rajčat
  • 2 bochánky mozzarelly
  • parmazán
  • piniové oříšky
  • strouhanka
  • rostlinný olej
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • bazalka

Lilek nakrájíme na tenká kolečka a rozprostřeme na papírovou utěrku, dobře osolíme a počkáme, až se z lilku začne odpařovat voda. Mezitím rozehřejeme v hluboké pánvi dostatek rostlinného oleje. Vodu z lilků osušíme, plátky zlehka obalíme v hladké mouce a osmažíme v oleji do zlatova.

V rendlíku na olivovém oleji orestujeme tři celé stroužky česneku, pak přidáme loupaná rajčata, osolíme a opepříme a necháme prohřát.

Na dno pekáče nalijeme trošku rajčatové omáčky a na ni vyskládáme osmažená kolečka lilku. Na ně rozprostřeme plátky mozzarelly a posypeme lístky čerstvé bazalky. Opět zakryjeme rajčatovou vrstvou a proces opakujeme, dokud pekáč nenaplníme. Poslední vrstvou bude mozzarella a strouhaný parmazán, do kterého zamícháme trošku strouhanky a piniové oříšky. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme do zlatova, takových 25 minut.

Zapečené lilky můžete jíst teplé, studené, ohřáté, vystydlé, všelijak!

Zdroj: ZAPEČENÝ LILEK; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://zeny.iprima.cz/domov-rodina/sef-dnes-varil-zeleninu-kouknete-na-jeho-recepty  [On-line 08.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.