Suroviny:
- 1 kg vepřových žebírek
- talíř pokrájené bílé cibule
- miska česneku
- sůl, pepř
- celý kmín
- čerstvý křen
- smetana
- majonéza
- cukr
- kapie
- olej
- libeček
Žebra osolíme, opepříme a pokmínujeme. Do pekáče na olej dáme cibuli, česnek, žebra a okmínujeme. Pečeme v troubě zpočátku na 250°C, poté stáhneme na 150°C.
Smícháme majonézu, smetanu, strouhaný křen, přisolíme, lehce přisladíme a dobře promícháme v omáčku.
Čerstvé pokrájené kapie opečeme zprudka na pánvi, přidáme libeček a česnek.
Podáváme s chlebem.
Zdroj: ŽEBRA NA ŠALOTCE A ČESNEKU SE STUDENOU KŘENOVOU OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář