Ingredience
- uzená žebra 1 kg
- kyselé zelí 400 g
- brambory 4 kusy
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- cibule 1 kus
- smetana 1 kus
- hladká mouka 2 lžíce
- ocet na dochucení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Uzená žebra uvaříme doměkka, předtím si je nakrojíme. Žebra vyjmeme a do vody pak vložíme nové koření, bobkový list a oloupané brambory, nakrájené na kostičky. Do vývaru přidáme pokrájené kyselé zelí a vaříme doměkka podle potřeby. Zahustíme smetanou, do níž jsme rozkvedlali mouku, ještě chvíli povaříme a nakonec podle potřeby dosolíme a okyselíme. Někdy je zelí kyselé tak, že to není třeba.
Zdroj: Zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelnacka-3 [On-line 16.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář