reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelňačka

Ingredience

  • uzená žebra 1 kg
  • kyselé zelí 400 g
  • brambory 4 kusy
  • bobkový list 1 kus
  • nové koření 3 kuličky
  • cibule 1 kus
  • smetana 1 kus
  • hladká mouka 2 lžíce
  • ocet na dochucení 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Uzená žebra uvaříme doměkka, předtím si je nakrojíme. Žebra vyjmeme a do vody pak vložíme nové koření, bobkový list a oloupané brambory, nakrájené na kostičky. Do vývaru přidáme pokrájené kyselé zelí a vaříme doměkka podle potřeby. Zahustíme smetanou, do níž jsme rozkvedlali mouku, ještě chvíli povaříme a nakonec podle potřeby dosolíme a okyselíme. Někdy je zelí kyselé tak, že to není třeba.

Zdroj: Zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelnacka-3 [On-line 16.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.