Suroviny
- kysané zelí
- brambory 1-2 ks
- klobáska 1 ks
- cibule 1 ks
- mouka a voda na zahuštění
- bujon 1 kostka
- kmín
- česnek
- červená mletá paprika
- majoránka
- olej nebo lžíce sádla
- bobkový list 1 ks
- sůl
- pepř
Na troše omastku orestujeme cibuli, přidáme pokrájené zelí (můžeme i s trochou nálevu – záleží na „síle“), brambory pokrájené na větší kostky a vaříme s většinou koření doměkka.
Poté zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, povaříme a dochutíme.
Nakonec přidáme oblíbenou klobásku nakrájenou na plátky.
Zdroj: Zelňačka s bramborem a klobáskou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelnacka-s-bramborem-klobaskou [On-line 03.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář