Ingredience
- uzená žebra 500 g
- kyselé zelí 750 g
- cibule 2 kusy
- mrkev 3 kusy
- petržel 2 kusy
- půl celeru 1 dávka
- brambory 2 kusy
- polévkové koření 1 dávka
- kmín 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Dáme si vařit uzená žebra, zeleninu a zelí. Na pánvi osmahneme cibuli a přidáme mouku a červenou papriku, kterou nerestujeme dlouho, aby nezhořkla. Hotovou zásmažku přidáme do polévky. Obereme uzená žebra a maso vrátíme do polévky, nakonec dochutíme.
Zdroj: Zelnice s uzeným masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelnice-s-uzenym-masem [On-line 05.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář