reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami

Suroviny:

  • 4 kotlety bez kosti po asi 150 g
  • 200 g drůbežích , králičích nebo vepřových jater, na plátky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • cca 2 lžíce borovičky
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 125 g slaniny, nakrájené na plátky
  • 1 klobása ( asi 150 g), měkčí nakrájená na kolečka
  • 4 papriky světle zelené, nakrájené na plátky
  • 1 feferonka (beraní roh), nakrájená na kolečka
  • 2 velká rajčata, nakrájená na plátky
  • 4 větší brambory, nakrájené na plátky
  • špetka drceného kmínu

Maso nakrojte na okrajích, aby se nekroutilo a trochu naklepejte, nejlépe přes folii. Osolte, opepřete a pokropte borovičkou. Játra nakrájejte na plátky a opepřete. Oloupanou cibuli a slaninu, klobásu a rajčata nakrájejte na plátky. Papriky a feferonku zbavte semen a také nakrájejte na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, osolte, poprašte trochou drceného kmínu a promíchejte. Odstřihněte si kus pečícího rukávu a jednu stranu uzavřete. Rozložte do něj vrstvu brambor, na brambory rozložte část slaniny a klobásy, cibuli a zeleninu, na to rozložte maso a játra posypte zbylou slaninou, klobásou a feferonkou. Rukáv uzavřete, vložte a pečte asi 40 minut při 200 stupních. Chcete -li maso více opečené rukáv nakonec propíchejte a dopečte na barvu. Po upečení rukáv zastřihněte a podávejte se šťávou, kterou maso a zelenina pustilo.

Prima tip: Brambory, zeleninu a část uzeniny můžete promíchat v míse, a nasypat do rukávu, na to rozložit maso a játra a posypat zbylou slaninou, klobásou a feferonkami.

Zdroj: Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/klasicke-recepty-s-malym-prekvapenim  [On-line 16.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.