Suroviny:
- 4 kotlety bez kosti po asi 150 g
- 200 g drůbežích , králičích nebo vepřových jater, na plátky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- cca 2 lžíce borovičky
- 2 cibule, nakrájené na plátky
- 125 g slaniny, nakrájené na plátky
- 1 klobása ( asi 150 g), měkčí nakrájená na kolečka
- 4 papriky světle zelené, nakrájené na plátky
- 1 feferonka (beraní roh), nakrájená na kolečka
- 2 velká rajčata, nakrájená na plátky
- 4 větší brambory, nakrájené na plátky
- špetka drceného kmínu
Maso nakrojte na okrajích, aby se nekroutilo a trochu naklepejte, nejlépe přes folii. Osolte, opepřete a pokropte borovičkou. Játra nakrájejte na plátky a opepřete. Oloupanou cibuli a slaninu, klobásu a rajčata nakrájejte na plátky. Papriky a feferonku zbavte semen a také nakrájejte na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, osolte, poprašte trochou drceného kmínu a promíchejte. Odstřihněte si kus pečícího rukávu a jednu stranu uzavřete. Rozložte do něj vrstvu brambor, na brambory rozložte část slaniny a klobásy, cibuli a zeleninu, na to rozložte maso a játra posypte zbylou slaninou, klobásou a feferonkou. Rukáv uzavřete, vložte a pečte asi 40 minut při 200 stupních. Chcete -li maso více opečené rukáv nakonec propíchejte a dopečte na barvu. Po upečení rukáv zastřihněte a podávejte se šťávou, kterou maso a zelenina pustilo.
Prima tip: Brambory, zeleninu a část uzeniny můžete promíchat v míse, a nasypat do rukávu, na to rozložit maso a játra a posypat zbylou slaninou, klobásou a feferonkami.
Zdroj: Živáňské kotlety se zeleninou a bramborami; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/klasicke-recepty-s-malym-prekvapenim [On-line 16.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář