Suroviny
Vývar:
- drůbeží maso s kůží bez kosti
- kořenová zelenina
- cibule 1 ks
- česnek dle chuti
- bobkový list 1 ks
- celý pepř
- nové koření 3-5 kuliček
- šafrán 1 špetka
- kurkuma
- sůl
- pepř
- čerstvá uelená petrželka
Jíška:
- máslo 4 lžíce
- haldká mouka 4 lžíce
Do hrnce dáme vařit drůbeží maso s kořenovou zeleninou, celou cibulí, česnekem, přidáme bobkový list, pepř celý, nové koření. Vaříme, dokud není maso měkké. Když je maso uvařené, vyndáme je, nakrájíme a schováme. Vývar přecedíme, zahustíme jíškou, pro barvu přidáme šafrán a kurkumu, dochutíme solí a pepřem. Čerstvou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a spolu s masem orestujeme na másle. Obsah pánve nandáme rovnou do talířů a zalijeme uvařeným vývarem, posypeme nakrájenou petrželkou.
Zdroj: Zlatý joich; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zlaty-joich [On-line 17.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář