reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zvěřinová paštika s kousky kachních jater a jablkovým chutney

10−16 porcí

  • 700 g plece ze zvěřiny
  • 300 g vepřového bůčku bez kosti
  • 4 šalotky
  • 50 g másla
  • tymián
  • muškátový oříšek
  • 150 ml 33 % smetany
  • bílé portské víno
  • sůl
  • 300 g kachních jater, nejlépe foie gras
  • koňak nebo brandy

Játra foie gras natrháme a v misce zakápneme koňakem nebo brandy.

Plec i vepřový bůček pokrájíme a nameleme.

Nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme na másle dosklovata, přidáme tymián a muškátový oříšek, vše vmícháme k masu, osolíme, ochutíme portským vínem, smetanou i koňakem, který slijeme z jater. Vše dobře promícháme.

Zapékací nádobu vyložíme potravinářskou folií, naplníme masovou fáší a dobře sklepneme. Do fáše vmačkáváme kousky jater, uhladíme, opět sklepneme, zakryjeme folií. Pečeme v troubě na 85−90 °C, 1,5−2 hodiny, podle velikosti a typu nádoby. Po upečení necháme zchladnout.

Jablkové chutney

  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 4 jablka
  • 2 cl rumu
  • špetka mletého kardamomu
  • směs koření na svařené víno
  • citronová kůra a šťáva

Do kastrolu vsypeme cukr, rozpustíme na světlý karamel, přidáme na kostičky nakrájená jablka, rum, kardamom, směs koření na svařené víno, citronovou kůra a šťávu, krátce svaříme a necháme vychladnout. Podáváme k paštice spolu s bílým nebo celozrnným pečivem.

Zdroj: Zvěřinová paštika s kousky kachních jater a jablkovým chutney; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1520-zverinova-pastika-s-kousky-kachnich-jater-a-jablkovym-chutney/  [On-line 06.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.