Potřebujeme:
- 300 g kančí kýty,
- 300 g hovězích žeber,
- 3 vejce,
- houby,
- 1 celer i s natí,
- 1 řapíkatý celer,
- 2 mrkve,
- ½ cibule,
- 2-3 stroužky česneku,
- 8 kuliček jalovce,
- 8 kuliček barevného pepře,
- 8 kuliček nového koření,
- 3 bobkové listy,
- sušený česnek,
- libeček,
- pažitku,
- hladkou mouku na jíšku,
- sůl
Kančí maso přes noc naložíme do oleje, česneku a soli.
Do vody dáme maso, zeleninu, koření a pozvolna vaříme 2 až 3 hodiny.
Maso a mrkev nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru. Na másle orestujeme houby, osolíme, přidáme sušený česnek, 2 lžíce mouky a uděláme houbovou jíšku, kterou přidáme do vývaru. Povaříme. Dále přilijeme rozšlehaná vejce se solí. Vypneme vařič a přihodíme libeček, celerovou nať, pažitku a sušený česnek.
Zdroj: Zvěřinová polévka ze zámku; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zverinova-polevka-ze-zamku.html [On-line 07.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář