reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zvěřinová polévka ze zámku

Potřebujeme:

  • 300 g kančí kýty,
  • 300 g hovězích žeber,
  • 3 vejce,
  • houby,
  • 1 celer i s natí,
  • 1 řapíkatý celer,
  • 2 mrkve,
  • ½ cibule,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • 8 kuliček jalovce,
  • 8 kuliček barevného pepře,
  • 8 kuliček nového koření,
  • 3 bobkové listy,
  • sušený česnek,
  • libeček,
  • pažitku,
  • hladkou mouku na jíšku,
  • sůl

Kančí maso přes noc naložíme do oleje, česneku a soli.

Do vody dáme maso, zeleninu, koření a pozvolna vaříme 2 až 3 hodiny.

Maso a mrkev nakrájíme a vrátíme zpět do vývaru. Na másle orestujeme houby, osolíme, přidáme sušený česnek, 2 lžíce mouky a uděláme houbovou jíšku, kterou přidáme do vývaru. Povaříme. Dále přilijeme rozšlehaná vejce se solí. Vypneme vařič a přihodíme libeček, celerovou nať, pažitku a sušený česnek.

Zdroj: Zvěřinová polévka ze zámku; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zverinova-polevka-ze-zamku.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.