reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelňačka

Ingredience

  • sterilizované zelí i s nálevem 600 g
  • cibule 1 kus
  • větší brambory 2 kusy
  • klobáska 2 kusy
  • anglická slanina vcelku 150 g
  • bobkový list 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • polévkové koření 1 lžíce
  • mletá sladká paprika 1 lžíce
  • olej 1 dávka
  • hladká mouka 3 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, trochu mleté papriky, kterou zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme vodou do půlky hrnce. Mícháme, aby se jíška nepřichytla a neudělaly se hrudky, když se začne vařit, přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Dále do hrnce přidáme zelí i s nálevem a na kousky nakrájenou klobásku. Osolíme, opepříme a přidáme polévkové koření, bobkový list. Necháme pod pokličkou vařit, dokud brambory nezměknou, občas promícháme. Pak přidáme ještě prolisovaný česnek a necháme 5-10 minut povařit. Pokud chceme víc česnekovou chuť, už nevaříme, pokud chceme polévku méně kyselou, zelí propláchneme a šetříme nálevem, při servírování také můžeme zjemnit troškou smetany.

Zdroj: Zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelnacka-1 [On-line 19.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.