reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s mrkví

Ingredience

  • mleté hovězí maso 500 g
  • mrkev 2 kusy
  • petržel 1 kus
  • menší celer nebo kus většího 1 kus
  • cibule 1 kus
  • česnek 1 stroužek
  • kostka bujonu 1 kus
  • polévkové koření 1 dávka
  • libeček nebo petrželka 1 snítka
  • sůl a pepř 1 špetka

Do litru a půl vody dáme vařit očištěnou kořenovou zeleninu, oloupanou cibuli a česnek a kostku hovězího bujónu. Když se začne voda vařit, přidáme knedlíčky, které vytvoříme z mletého hovězího masa (hostitelka je nijak neochucuje). Vaříme asi hodinu a půl. Zeleninu vyjmeme, polévku dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Na závěr do vroucí polévky nahrubo nastrouháme čerstvou očištěnou mrkev a na ozdobení čerstvý natrhaný libeček nebo petrželku.

Zdroj: Hovězí vývar s mrkví; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-mrkvi [On-line 07.03.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.