reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Drůbeží kaldoun

Ingredience

  • krůtí krky 1 kg
  • mrkev 2 kusy
  • menší celer 1 kus
  • petržel 1 kus
  • cibule 1 kus
  • pár listů kapusty 1 dávka
  • česnek 1 stroužek
  • kus bílé části pórku 1 dávka
  • masox nebo podravka 1 dávka

na játrové knedlíčky:

  • kuřecí játra 250 g
  • kousek másla 1 dávka
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • vejce 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka

na jíšku:

  • ořech másla 1 dávka
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka

1. Do studené osolené vody dáme vařit krůtí krky a po necelých dvou hodinách vaření přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě půl hodiny. Polévku scedíme a zeleninu a maso pokrájíme do vývaru, přidáme masox nebo podravku a do vývaru dáme vařit játrové knedlíčky.

2. Zavářku si připravíme z umixovaných jater a másla, smíchaných s vejci, strouhankou, mačkaným česnekem a kořením. Uválíme pravidelné malé knedlíčky, které zavaříme do polévky.

3. Z másla a jíšky si uděláme jíšku, kterou také zavaříme do polévky. Tím vývar zahustíme a nakonec jej ozdobíme nasekanou petrželkou.

Zdroj: Drůbeží kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubezi-kaldoun-0 [On-line 02.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.