reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí polévka s fleky

vývar:

  • 500 g hovězí přední s kostí
  • 1 větší mrkev
  • 1 petržel
  • 1 menší celer
  • cibule
  • divoké koření(nové koření, celý pepř, bobkový list)
  • sůl

játrové knedlíčky:

  • kuřecí játra 400g
  • sůl
  • pepř mletý
  • majoránka
  • 1 vejce
  • strouhanka 100g
  • stroužek česneku

domácí fleky:

  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce

Polévka – opláchnuté maso s kostí dáme do studené vody a přivedeme k varu, jakmile začne voda vařit, přidáme kořenovou zeleninu a divoké koření a vše zvolna vaříme alespoň 2hodiny. Poté maso vyjmeme spolu s kořenovou zeleninou, obereme ho a zeleninu nastrouháme a dáme zpět do polévky. Dochutíme solí, pepřem, případně polévkovým kořením.

Fleky do polévky – vysypeme si hrubou mouku na vál, uděláme si do ní důlek a vyklepneme tam vejce, postupně zapracováváme mouku, až nám vznikne tuhé těsto. Poté rozválíme na tenký plát a nakrájíme. Dáme sušit, nejlépe přes noc.

Játrové knedlíčky – játra odblaníme a opláchneme, semeleme na mlýnku, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a zahustíme strouhankou. Vznikne nám hustší těsto, které tvarujeme pomocí polévkové lžíce do knedlíčků a vkládáme do vroucí osolené vody. Povaříme 5 až 10minut.

Zdroj: Hovězí polévka s fleky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-polevka-s-fleky [On-line 08.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.