Suroviny
- mleté maso 500 g
- česnek 4 stroužky
- vejce 1 ks
- strouhanka 1 lžíce
- hořčice 1 lžička
- plátky slaniny
- sůl
- pepř
- majoránka
- párky 5 ks
- alobal
- papír na pečení
Mleté maso promícháme se strouhankou, vejcem, solí, pepřem a majoránkou. Utvoříme bochánky na plech, vyložený pečicím papírem. Z anglické slaniny vytvoříme propletením krunýře.
Párky nakrájíme na třetiny a z nich budou nohy a hlava želviček. Překryjeme alobalem a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 30 minut, potom bez alobalu ještě 15 minut.
Zdroj: Pečené želvičky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-zelvicky [On-line 05.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář