Potřebujeme:
- 300 g kachních nebo telecích jater
- 100 g parmské šunky
- 2 cukety
- 2 portobella
- 100 ml portského vína
- 2 stroužky česneku
- 2 červené chilli
- 1/2 svazku šalvěje
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci medu
- 3 lžíce másla
- snítku rozmarýnu
- sůl, pepř
Česnek prolisujeme, rozmarýn a chilli posekáme a smícháme s olivovým olejem, medem a portským vínem. Játra, cuketu a houby nakrájíme na kostky a naložíme je do marinády – nejlépe přes noc.
Naložená játra osušíme, na každý kousek položíme lístek šalvěje a zabalíme je do plátku šunky. Játra napichujeme na špejle střídavě s osušenou cuketou a portobellem. Pečeme na másle při středním ohni ze všech stran 4 – 6 min.
Zdroj: Játrový špíz; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5817-tescoma-s-chuti-jatrovy-spiz/ [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář