reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní česnečka

Suroviny

  • česnek 2 paličky
  • brambory 2 ks
  • cibule 1 ks
  • celer 1 ks
  • mrkev 1 ks
  • vývar
  • niva 100 g
  • klobása 100 g
  • sůl
  • majoránka 1 špetka
  • mletý pepř 1 špetka
  • vejce 2 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • zakysaná smetana 1 kelímek

Nastrouháme veškerou očištěnou kořenovou zeleninu, nasekáme cibuli a nakrájíme klobásku. Vše orestujeme na tuku. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kostičky nakrájené oloupané brambory, zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Polévku dochutíme, zakvedláme do ní vejce se smetanou a při podávání přidáme nastrouhaný plísňový sýr. Komu je to ještě málo, může přidat prolisovaný česnek ještě nakonec, aby měla polévka větší „grády“.

Zdroj: Pikantní česnečka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pikantni-cesnecka  [On-line 10.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.