reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní stehýnko s bylinkovými bramborovými noky

Suroviny

  • kachní stehýnko 5 ks
  • sůl
  • kmín
  • máslo
  • cibule

Noky:

  • střední brambory 10 ks
  • hrubá mouka
  • olej 1 lžíce
  • vejce 1 ks
  • sůl
  • máslo
  • libovolné bylinky
  • pepř

Babiččino karamelové zelí:

  • sterilované zelí 500 g
  • olej
  • cukr 150 g

Kachnu (kachní stehna) omyjeme, okořeníme, poklademe plátky másla, podsypeme najemno nakrájenou cibulí a pečeme v troubě či remosce asi dvě hodiny na 170°C, dokud nezměkne.

Bramborové noky: brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme je a nastrouháme najemno. Na vále zpracujeme s moukou, vejcem, olejem a solí. Vypracujeme těsto, které vyválíme na válečky a nakrájíme. Vaříme, dokud noky nevyplavou na hladinu. Hotové ještě opékáme na másle, nakonec přidáme nasekané čerstvé bylinky.

Zelí: na oleji necháme zkaramelizovat cukr, poté přidáme naložené bílé zelí. Karamel se malinko srazí, proto dusíme, dokud se znovu nerozpustí.

Zdroj: Kachní stehýnko s bylinkovými bramborovými noky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-stehynko-s-bylinkovymi-bramborovymi-noky  [On-line 23.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.