reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená kachna na pomerančích se šťouchaným bramborem

Suroviny

  • brambory 800 g
  • kachní stehna 5 ks
  • med 3 lžíce
  • pomeranč 2 ks
  • bílé víno 500 ml
  • jarní cibulka 1 svazek
  • sůl
  • pepř
  • česnek dle chuti

Osolená kachní stehna dáme do pekáče, podlijeme vínem a k masu nakrájíme dobře oloupané (ještě radši spíš okrájené či vyfiletované) pomeranče, které rozložíme na maso i kolem. Necháme dusit v troubě vyhřáté na 150°C asi dvě hodiny. Poté slijeme šťávu, rozmícháme ji s medem, nalijeme zpátky na maso a necháme péct na 250°C ještě 15 minut. Stehna několikrát potřeme šťávou, aby se udělala glazura.

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Měkké brambory rozšťoucháme, přidáme cibulku (může být osmažená na másle) a podle chuti česnek, sůl a pepř.

Zdroj: Pečená kachna na pomerančích se šťouchaným bramborem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecena-kachna-na-pomerancich-se-stouchanym-bramborem  [On-line 23.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.