Suroviny
- maliny 100 g
Korpus:
- vejce 3 ks
- cukr 150 g
- hladká mouka 150 g
- prášek do pečiva 1/2 sáčku
- kakao 30 g
- olej 100 ml
Krém:
- mascarpone 250 g
- šlehačka 200-250 g
- cukr moučka 100 g
Poleva:
- šlehačka 50 ml
- hořká čokoláda 1/2 tabulky
Všechny ingredience na korpus lehce vymícháme ručním šlehačem a pečeme na 160 stupňů 35 minut. Mezitím šlehačku vyšleháme zvlášť, co nejvíc to jde (musí vypadat jak nadýchané mráčky), šleháme ji vychlazenou ve vychlazené míse. Mezitím rozšleháme cukr s mascarpone (delší dobu, dokud krém neztuhne). Přidáme šlehačku a lehce prošleháme. Na rozřízlý vychladlý korpus dáme půlku krému, vyskládáme maliny a přikryjeme druhou půlkou krému a druhou půlkou korpusu. Smetanu s čokoládou necháme párkrát otočit v mikrovlnce a mícháme, než se nám spojí v polevu, tu pak nanášíme na dort, který vychladíme.
Zdroj: Maskarpoňák s malinami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maskarponak-s-malinami [On-line 25.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář