Suroviny
- krůtí prsa 300 g
- hovězí svíčková 300 g
- ananasový kompot
- slanina 100 g
- snítky rozmarýnu
- citronový tymián
- drcený pepř
- sůl
- olivový olej
- batáty 5 ks
- strouhaný sýr 100 g
- cibule 3 ks
- zázvor 50 g
- drcená rajčata 150 g
- papričky jalapeños 50 g
- cukr
- zakysaná smetana 1 ks
- koriandr
Plátky masa (cca 50 g) okořeníme a naložíme do bylinek s olejem. Krůtí maso naplníme okapaným ananasem, hovězí slaninou, zavineme a napíchneme na rozmarýnovou větvičku, potřeme olivovým olejem a zabalíme do fresh fólie a necháme v ledničce odležet, před úpravou vyndáme tak, aby maso mělo pokojovou teplotu. Maso připravíme na grilu.
Batáty oloupeme, podélně rozpůlíme a uvaříme na páře, před podáváním posypeme lehce sýrem a dáme zapéct pod gril do trouby.
Mexická salsa: Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme zázvor (rozmixovaný), drcená rajčata, jemně nasekané jalapeňos, cukr. Pokud je salsa řídká, přidáme trošku bramborového škrobu, dochutíme a necháme vychladnout, před podáváním přidáme jemně nakrájený koriandr.
Zdroj: Špíz více barev, batáty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spiz-vice-barev-bataty [On-line 25.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář