Suroviny
- kuřecí skelety
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- celer kousek
- cibule 1 ks
- sůl
- česnek
- koření dle chuti
- pepř
Nudle
- vejce 2 ks
- polohrubá mouka
Kuřecí kostry omyjeme, vložíme do hrnce, zeleninu oškrábeme, cibuli oloupeme. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme vařit alespoň dvě a půl hodiny, aby byl vývar silný. Vývar přecedíme, maso obereme od kostí a vrátíme do vývaru, zeleninu nakrájíme na kolečka a vložíme rovněž do polévky, kterou opět přivedeme k varu a dochutíme dle libosti.
Nudle: Vejce rozkvedláme, přidáme polohrubou mouku tak, aby bylo těsto husté a dalo se dobře vyválet. Rozválíme placku a necháme proschnout, nudle nakrájíme pomocí strojku a opět necháme chvilku proschnout. Nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě. Poté přidáme do hotové polévky, nebo je podáváme zvlášť v misce.
Zdroj: Kuřecí vývar s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-domacimi-nudlemi-13 [On-line 08.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář