reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna na medu se zelím a knedlíkem

uroviny

  • kachna 1 ks
  • sůl
  • kmín
  • med
  • zelí

Karlovarské knedlíky

  • rohlík 7 ks
  • vejce 2 ks
  • petrželka
  • muškátový oříšek špetka
  • sůl

Bramborový knedlík

  • brambory 1 kg
  • vejce 2 ks
  • hrubá mouka dle potřeby
  • sůl

Kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme péct, během pečení poléváme. Pečeme do zlatova na 200 stupňů C. Ke konci pečení kachnu potřeme medem.
Karlovarské knedlíky: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme trochu soli, nasekanou petrželku, špetku muškátového květu. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, vše promícháme se žloutky a nakonec přidáme sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Z těsta vytvarujeme dvě šišky, které zabalíme do potravinářské folie. Vaříme ve vroucí osolené vodě, po vychladnutí nakrájíme.
Bramborový knedlík: Uvařené brambory necháme vychladnout a nastrouháme. Brambory dáme na vál, na ně vyklepneme dvě vajíčka a hrubou mouku. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme válečky a vaříme ve vroucí vodě 20 minut, poté nakrájíme na kolečka. Podáváme ke kachně s dušeným zelím.

Zdroj: Kachna na medu se zelím a knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-na-medu-se-zelim-knedlikem  [On-line 14.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.