Suroviny
- kysané zelí 500 g
- cibule 2 ks
- olej
- kvalitmí klobáska 3 ks
- brambory 5 ks
- smetana ke šlehání 1 ks
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- majoránka
- hladká mouka na zahuštění
- česnek 2 stroužky
- cukr
Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci ji orestujeme na troše oleje. Přidáme nakrájenou klobásku, chvilku restujeme, přidáme zelí, trochu vody, koření a chvíli dusíme. Pak přidáme nadrobno nakrájené brambory a vše povaříme. Přidáme šlehačku rozmíchanou s moukou na zahuštění a ještě chvíli vaříme, pak přidáme majoránku a prolisovaný česnek, podle chuti můžeme přidat trošku cukru nebo octa. Polévku nalijeme do talířů a doprostřed dáme na ozdobu trochu šlehačky.
Zdroj: Valašská kyselice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/valasska-kyselice [On-line 21.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář