Suroviny
- sůl
- hovězí vývar se zeleninou 500 ml
- cibule nadrobno 1 ks
- toustový chléb
- pórek (bílá část) 1 ks
- mražený hrášek 500 g
- mléko 200 ml
- smetana 200 ml
- máslo
- čerstvě mletý pepř
Nejprve si orestujeme na másle cibuli a bílou část pórku. Přidáme hrášek, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Ve chvíli, kdy je hrášek měkký, sundáme polévku ze sporáku, přidáme mléko i smetanu a vše společně rozmixujeme. Dále polévku opět chvíli povaříme a popřípadě dosolíme.
Toastový chléb opečeme a ještě za tepla nakrájíme na kostičky, kterými následně dozdobíme polévku na talíři.
Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-13 [On-line 25.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář