reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí líčka na víně, šťouchané brambory

Suroviny

  • hovězí vývar
  • celer 250 g
  • mrkev 400 g
  • telecí líčka 1 kg
  • cibule 500 g
  • sůl 1 lžička
  • špek 25 g
  • kořenová petržel 300 g
  • čerstvý tymián 1 snítka
  • mletý černý pepř 1 lžička
  • bobkový list 5 ks
  • nové koření 5 kuliček
  • rajčatový protlak 100 g
  • červené víno 400 ml
  • máslo

Telecí líčka očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Orestujeme v kastrolu zprudka po obou stranách dozlatova a vyndáme. Do kastrolu vložíme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a špek. Restujeme do hnědé barvy. V polovině restování přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a orestujeme do hněda. Potom přidáme protlak, orestujeme, zalijeme vínem, necháme lehce odpařit, vložíme líčka, koření a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka asi hodinu a půl. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme do menšího hrnce, a pokud je to nutné, trochu zredukujeme. Dle potřeby dochutíme. Nakonec vmícháme kousky chladného másla. Podáváme na šťouchaných bramborech, přelité omáčkou.

Zdroj: Telecí líčka na víně, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-licka-na-vine-stouchane-brambory  [On-line 28.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.