reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řeřichový krém

Suroviny

  • brambory 500 g
  • pórek 2 ks
  • cibule 1 ks
  • máslo 2 lžíce
  • hovězí vývar 1 l
  • setá řeřicha 4 hrnky
  • křepelčí vajíčko 5 ks
  • houska 2 ks
  • smetana ke šlehání 500 ml
  • mletý muškátový oříšek 1 lžička
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka. Oloupeme a pokrájíme cibuli. V hrnci rozpustíme máslo a cibulku na něm necháme zesklovatět. Přisypeme pórek, který osmahneme, a přidáme brambory. Zalijeme vývarem a přikryté vaříme asi 20 minut doměkka.
Ostříháme vyrašené řeřichy. Několik snítek necháme na ozdobu, zbytek bylinek vhodíme do polévky a 15 minut vaříme. Křepelčí vajíčka dáme do vody a uvaříme je natvrdo. Po deseti minutách varu je zchladíme a oloupeme skořápky. Vajíčka rozkrojíme. Housky nakrájíme na kostičky a dokřupava je osmažíme na lžíci másla.
Uvařenou polévku rozmixujeme na kaši a ještě propasírujeme přes síto. Krém zjemníme napůl ušlehanou smetanou a ještě jednou prohřejeme. Polévku nalijeme do talíře, vložíme dvě půlky vajíčka, krutóny, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme řeřichou.

Zdroj: Řeřichový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rerichovy-krem  [On-line 28.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.