Suroviny
Těsto
- vejce 5 ks
- pískový cukr 5 lžic
- polohrubá mouka 5 lžic
Krém
- mascarpone 1 ks
- tvaroh 1 ks
- smetana ke šlehání 1 ks
- čerstvé maliny 200 g
- cukr moučka
Na ozdobu
- maliny
- bílá čokoláda
- meduňka
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Nejprve si připravíme tuhý sníh z bílků (až tvoří špičky). Potom našleháme doběla žloutky s cukrem, do kterých postupně zlehka vmícháme sníh. Teprve potom postupně po lžících přimícháváme polohrubou mouku, aby nepadla ke dnu. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme do zrůžovění (cca 8 minut) při 180 stupních C.
Po upečení a vychladnutí vykrajujeme z těsta kolečka – 15 koleček na pět kousků dezertu. Mascarpone vyšleháme s tvarohem, malinami a cukrem dle chuti. Pomalu do krému vmícháme předem dotuha vyšlehanou šlehačku. Takto připraveným krémem plníme mini dortíky. Zdobíme malinou, bílou čokoládou a lístkem meduňky.
Zdroj: Malinové mini dortíky s bílou čokoládou a káva; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/malinove-mini-dortiky-s-bilou-cokoladou-kava [On-line 17.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář