Suroviny
- drůbeží vývar 1 l
- sůl
- pepř
- dlouhozrnná rýže 50 g
- vejce 3 ks
- citron 1 ks
Litr drůbežího vývaru přiveďte k varu, vsypte 50 g dlouhozrnné rýže a vařte asi 15 minut doměkka. Mezitím v míse prošlehejte 3 vejce se šťávou z jednoho citronu. Vývar s rýží odstavte a jednu sběračku pramínkem vlijte za stálého šlehání do vaječné pěny – nesmí se srazit! Pak naopak za stálého šlehání postupně vlijte vejce do horkého vývaru, až vznikne hladký krém. Už nevařte a ihned podávejte s dílky citronu.
Zdroj: Avgolemono; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/avgolemono: [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář