Suroviny:
- 6 filet ančoviček
- česnek
- mrkev
- fenykl
- řapíkatý celer
- rajčata a jiná čerstvá zelenina
- olivový olej
- sůl
V rendlíku rozehřejeme olivový olej, necháme v něm rozpustit tak 6 filátek ančoviček, přihodíme nasekaný stroužek česneku.
Mezitím naservírujeme na talíř různé druhy čerstvé zeleniny – mrkev, fenykl, rajčátka, řapíkatý celer… zeleninu osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
Jakmile se ančovičky rozpustí, omáčku vypneme a zamícháme do ní kousek másla, zakápneme opět citronovou šťávou. Servírujeme v misce k čerstvé zelenině.
Zdroj: Bagna cauda; Teď vaří šéf! – TV Prima http://zeny.iprima.cz/domov-rodina/sef-dnes-varil-zeleninu-kouknete-na-jeho-recepty [On-line 08.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář