Suroviny
- mleté hovězí maso 500 g
- olej 1 lžíce
- velká cibule 1 ks
- červená paprika 1 ks
- česnek 2 stroužky
- chilli 1 lžíce
- sladká mletá paprika 1 lžíce
- drcený římský kmín 1 lžíce
- bujon 1 kostka
- konzervovaná rajčata 400 g
- sušená majoránka nebo oregano 1/2 lžíce
- hořká čokoláda 1-2 čtverečky
- rajčatový protlak 2 lžičky
- sterilované červené fazole 400 g
- sůl
- pepř
Cibuli nakrájejte nahrubo, papriku na kostky centimetr široké, česnek na plátky. Na středním plameni rozpalte olej, přidejte cibuli a pět minut smažte. Přidejte česnek, papriku, chilli, mletou papriku a kmín a stále asi pět minut míchejte. Do základu přidejte maso a úplně je rozdělte. Smažte dalších pět minut, ve výsledku by to mělo být dokřupava osmažené. Bujon rozpustíme ve 300ml horké vody a přilejeme do pánve. Přidáme rajčata, majoránku, sůl, pepř a protlak. Promícháme. Přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas promícháme. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody. Nakonec přidáme scezené fazole a 10 minut vaříme. Dochutíme dle potřeby. Na závěr přidáme čokoládu a necháme 10 minut
Zdroj: Chilli con carne, kukuřičný chléb; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/chilli-con-carne-kukuricny-chleb [On-line 25.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář